Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa powstała całkowicie przez przypadek, ale jest bardzo smaczna i przede wszystkim zdrowa i lekko strawna.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 166
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 214
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 109
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 166
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 214
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 136
Składniki
Na początek musimy zagotować 2 litry wody. Wlać ja do garnka i od razu dodać kostki rosołowe. Wymieszać, aż się rozpuszczą, po czym odstawić do całkowitego wystygnięcia.
W międzyczasie pociąć do małej miseczki szczypiorek, natkę pietruszki i koperek.
Ziemniaki obrać i pokroić w kosteczkę.
Kiedy wywar już wystygnie ulać z niego szklankę. Wlać go do miseczki i dodać trochę śmietany i 3 łyżki mąki. Energicznie mieszać.
Na palniku postawić garnek z wywarem. Dodać wędzone mięso, ziemniaki oraz wlać ulany poprzednio wywar z miseczki. Ciągle mieszają, aby się nie ścięło.
Kiedy już wymieszamy wsypać zioła, dodać szyptę bazylii i szczyptę ziół prowansalskich.
Gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą już miękkie.
Zamiast ziemniaków możemy dodać grzanki, ale dopiero przy podawaniu zupy.
Smacznego:)