Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z naszym ulubionym łososiem wędzonym na zimo. Sprawdzi się na świątecznym stole.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85405
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 16
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 27
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85405
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 146
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 182
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy na grube plasterki, por w piórka. Na rozgrzane masło wrzucamy warzyw, podsmażamy przez kilka minut, po czym zalewamy gorącym bulionem, dodajemy liść kaffiru i gotujemy do miękkości ziemniaków. Do zupy dodajemy śmietanę, paski łososia (1/4 zostawiamy), chwilę gotujemy (ok. 5 min). Do smaku doprawiamy gałką muszkatołową i pieprzem. Rozlewamy na talerze, posypujemy posiekanym szczypiorkiem, dodajemy pozostałego łososia.