Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki kurdybankowi zwykła (na pozór) zupa zyskała nowy aromat i smak. Jest wyśmienita. Sama zjadłam trzy porcje. Serdecznie polecam.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 57
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 68
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 73
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1111
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 259
Składniki
Ziemniaczki porządnie umyć. Następnie pokroić na cząstki. Marchewkę, por, seler , cebulę umyć, obrać i również drobno pokroić. Do garnka wlać olej. Zeszklić na nim cebulę i przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie dolać 1,5 l wody. Wrzucić pokrojone warzywa. Dodać przyprawy. Gotować do miękkości warzyw. Kilka minut przed wyłączeniem gazu dodać bluszczyk kurdybanek. Całość zblendować. Zupa jest gotowa do spożycia. Uwaga! Zupa jest gęsta. Nie trzeba jej niczym zabielać. Awaryjnie podałam wersję z natką pietruszki. Mam świadomość, że nie każdy ma dostęp do tego świetnego zioła.