Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykła zupa ziemniaczana, a jednak dodatek duszonych jarzyn nieco "podkręca " jej smak. Polecam!
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Z kości i natki selera przygotować wywar.
Marchew, seler i pietruszkę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na maśle z dodatkiem ziół.
Do gotującego się wywaru przełożyć ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do miękkości. Następnie dodać duszone warzywa i całość podprawić śmietaną wymieszaną z mąką. Zagotować i w razie potrzeby doprawić jeszcze do smaku.
Można podawać z kleksem śmietany i obranym z kości mięsem.. Smacznego!