Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was kolejną wymyśloną przeze mnie zupę jest wykonana z z młodych liści szpinaku, rukola, roszpunka oraz botwinka, nazwa również jest wymyślona przeze mnie. Wiem że może to niepojęte ale lubię eksperymentować w kuchni
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 147
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 147
Składniki
Do garnka wlać 1 litr i 600 ml wody dodać opłukane kości wieprzowe na zupę, pokrojoną dowolnie marchew oraz por również pokrojony jak macie ochotę, całość zagotować zmniejszyć ogień pod garnkiem i zdjąć powstałe szumowiny, gotując na wolnym ogniu dodać ziela angielskie oraz liście laurowe i doprawiając według swego smaku przyprawą uniwersalną. Gdy już mięso na kościach jest prawie miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich pełnej miękkości. Gdy ziemniaki są już wystarczająco miękkie wtedy wyjąć kości do ostygnięcia i wsypać cały mix zieleniny gotować na wolnym ogniu przez 10 minut
W międzyczasie gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu wtedy można dodać kostkę rosołową ja daję taka bez konserwantów i przygotować śmietanę, przełożyć ją do salaterki wsypać cukier ( dodając cukier do takiej śmietany nie zważy ona się w zupie ) zalać gorącym wywarem z zupy i rozmieszać do czasu aż nie będzie grudek śmietany. Przygotowaną śmietanę wlać do gotującej się zupy i zagotować przez minutę, zdjąć z ognia i można dodać oskubane z kości kawałki mięsa
Ugotowana zupa mojego pomysłu jest bardzo smaczna i aromatyczna a co najważniejsze dzięki zieleninie także zdrowa, jeżeli ktoś nie toleruje śmietany można ją pominąć i ugotować czystą bez dodatku śmietany lub zabielić serkami topionymi, decyzja należy do państwa ale zupkę ugotowaną w ten sposób polecam serdecznie, zapewniam że rodzina będzie zachwycona a i niezły kamuflaż przed dziećmi które nie lubią zielonych warzyw