Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zarzutka to aromatyczna i rozgrzewająca zupa na jesień. Choć na pozór przypomina tradycyjny kapuśniak, ma jeszcze głębszy smak. Sekret tkwi w sposobie przygotowywania kapusty.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5914
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 58
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5914
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 89
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 58
Składniki
Najpierw przygotuj bulion wieprzowy. Zalej kości dwoma litrami wody i poczekaj aż woda się zagotuje. Zmniejsz wtedy moc palnika na średnią. Dodaj umyte i obrane marchewki i pietruszki. Posól i wrzuć kilka ziarenek pieprzu do smaku. Zostaw na małym lub średnim ogniu przez około godzinę. Taki bulion możesz przygotować też dzień wcześniej.
Po ugotowaniu wywaru możesz pokroić drobno marchewki i pietruszki oraz wyciągnąć mięso.
Cebule obierz i posiekaj drobno. Boczek pokrój w kostkę. Zeszklij całość na oleju. Dodaj do garnka.
Ziemniaki obierz, opłucz i pokrój w kostkę. Dodaj do garnka. Gotuj dalej.
W tym czasie kapustę odciśnij z zalewy. Poszatkuj ją na mniejsze części. Na patelni, na której smażyła się cebula z boczkiem, podsmaż kapustę. Mieszaj od czasu do czasu. Dodaj ją do garnka z pozostałymi składnikami aż do miękkości.
Dopraw solą i pieprzem, jeśli to konieczne. Dodaj też majeranek.