Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna , gęsta i pożywna zupa z jarzynami, ziemniakami i ryżem , gotowana na prędze wołowej, smakuje bardzo smacznie.
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 50
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 278
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 477
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 69
Składniki
Pręgę opłukaj, włóż do garnka i zalej wodą. Zagotuj i zbierz szumowiny. Na patelni rozgrzej olej i dodaj cebulę chwilę podsmaż i dodaj obrane i starte na tarce o dużych oczkach marchewki, pietruszkę, selera oraz pokrojonego w pół plasterki pora. Wszystko razem podsmaż około 5 minut i dodaj do zupy .
Dodaj ziele, pieprz w ziarenkach, sól i pieprz gotuj około 40 minut . Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, ryż opłukaj, dodaj do zupy. Wszystko razem gotuj do miękkości. Na koniec dodaj śmietanę i pokrojoną natkę pietruszki. Polecam.