Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bazie rosołu powstała pyszna zupa z zielonego groszku. Niezwykle łatwa i szybka w przygotowaniu, a przy tym bardzo smaczna.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Składniki
Przygotowujemy lane ciasto - jajko rozbełtujemy widelcem, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy widelcem, żeby powstała jednolita masa. Powinna mieć konsystencję gęstej śmietany. Jeśli ciasto wyjdzie nam za rzadkie dodajmy więcej mąki, jeśli za gęste - wlejmy odrobinę wody.
Do gotującego się rosołu (bulionu) wlewamy puszkę zielonego groszku razem z zalewą i doprowadzamy ponownie do wrzenia. Przygotowane ciasto lejemy przez widelec (lub wąski lejek) do gotującej się zupy. Zupę chwile gotujemy - w trakcie gotowania co jakiś czas mieszamy zupę, aby kluski nie przywierały do dna, uważając jednak by nie rozwalić ich przez utrwaleniem kształtu. Na koniec, w razie potrzeby, doprawiamy zupę solą i pieprzem oraz posypujemy posiekaną natką pietruszki.