Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje nowego smaku i dodaje więcej wartości zdrowotnych popularnej zupie.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1029
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 46
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1029
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 231
Składniki
Do 500 ml wody wrzucić płatki chili, liść laurowy oraz ziele angielskie.
Wstawić na ogień. Obrać marchew, pokroić w plasterki lub ćwiartki i wrzucić do wody. Przykryć i gotować. W tym czasie obierać ziemniaki, pietruszkę. Pokroić koper włoski w kostkę taka samą jak ziemniaki.
Po tym jak obierzemy już warzywa i pokroimy, wrzucamy na wodę i dalej gotujemy. Dodajemy 200 ml wody, jeśli zupa jest zbyt gęsta.
Wrzucamy następnie groszek z koprem włoskim oraz lubczyk i czosnek pokrojony drobno i kontynuujemy gotowanie.
Kiedy warzywa są miękkie wg naszego uznania, dodajemy śmietanę rozrobioną z gorącą zupa, aby uniknąć zwarzenia.
Do zupy dodajemy około 2 łyżek oliwy z oliwek ma koniec gotowania. Ja dodałam z oregano. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy natkę pietruszki.