Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 130
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 33
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6524
Składniki
Mięso kurczaka (u mnie udka) pokroiłem w paski. Rzodkiew obrałem , umyłem i pokroiłem na zapałkę. Por przekroiłem wzdłuż na pół , umyłem i pokroiłem w cienkie półpierścienie. Pieczarki oczyściłem , opłukałem i pokroiłem w małą kostkę. W dużym rondlu stopiłem masło , wrzuciłem por , chwilę go smażyłem , potem wymieszałem z pieczarkami i smażyłem razem około 2 minuty. Po tym czasie zalałem wrzącym bulionem , dodałem najpierw rzodkiew (gotowałem na małym ogniu ok.10 min.) , potem mięso kurczaka i groszek (gotowałem ok. 7 minut). Zupę przyprawiłem sosem sojowym , imbirem , solą i pieprzem. Zdjąłem z ognia i wsypałem koperek. Podałem z pieczywem.