Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam smak wędzonego kurczaka ,a w zupie z kaszą jest dla mnie idealny.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 359
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 134
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 245
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 359
Składniki
Udka zalewamy bulionem ,gotujemy je na wolnym ogniu przez 30 min od momentu wrzenia. Następnie je wyciągamy ,studzimy ,oddzielamy mięso od kości ,kroimy na mniejsze kawałki ,skórkę w małe paski ,ponownie dodajemy do wywaru wraz z liściem laurowym ,zielem angielskim , papryczkami ,posiekanym czosnkiem ,porem pokrojonym w krążki i marchewką pokrojoną w kostkę. Kiedy warzywa zrobią się al dente ,dodajemy opłukaną kaszę i gotujemy do jej miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.