Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z szampanem i bazylią"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1674
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 61
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7155
Polecam.
Odsłon: 1674
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 84
Przepis dnia
Składniki
Namocz żelatynę w wodzie (5 min). Wymieszaj sok ze skórką z limonki i połową cukru pudru. Podgrzewaj 2 min, zdejmij z ognia, wmieszaj żelatynę i odstaw. Zmiksuj liście bazylii z masą limonkową i mascarpone.
Wymieszaj sól z pozostałym cukrem pudrem. Ubij białka na sztywno i delikatnie wymieszaj z solą oraz cukrem i masą mascarpone. Wstaw do lodówki na 3 godz. Pokrój truskawki. Odłóż kilka do dekoracji, a resztę zmiksuj z cukrem i szampanem. Rozlej do miseczek i dodaj do każdej porcji truskawki i liście bazylii. Łyżką namoczoną w gorącej wodzie nakładaj porcje musu.
Czas przygotowania: 3,5 godz. Poziom: trudny. Porcja 350 kcal.Źródło: TV14