Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z pora"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 338
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 51
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 103
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 338
Składniki
Pory umyj, pokrój w krążki. Masło klarowane (1-2 łyżki stop w rondlu), podduś pory. Ziemniaki obierz, pokrój w kostkę, dodaj do porów, podsmaż na półmiękko. Zalej bulionem, ugotuj.
Zupę zmiksuj na gładką masę. Przypraw do smaku solą. Posyp grzankami, udekoruj marchewką, natką i śmietaną.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Kaczmarek z Poznania</strong>
Czas przygotowania: 40 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 1,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie