Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna i pyszna zupa z pieczonych pomidorów.
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 602
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 131
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1745
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 250
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 117
Składniki
Ćwiartki pomidorów w skórce ,marchewkę pokrojoną w plastry, czosnek pokrojonym w plasterki, grubo posiekaną białą część pora i cebulę pokrojoną na cząstki wkładamy do naczynia żaroodpornego. Warzywa polewamy oliwą i miodem. Pieczemy ok. 20-30 minut w temperaturze 220 C. Upieczone warzywa razem z powstałym sokiem łączymy w garnku z połową bulionu warzywnego i solą. Zagotowujemy i blendujemy składniki na dość gładką, lekko kremową zupę. Gdy jest zbyt gęsta, dolewamy więcej bulionu. Ponownie zagotowujemy i doprawiamy do smaku solą oraz sokiem wyciśniętym z cytryny. Gotową zupę posypujemy natką pietruszki.