Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z pęczakiem i grzybami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 154
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1214
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5582
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 154
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1214
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5582
Składniki
Piersi z kurczaka umyj, pokrój w kostkę, oprósz solą i pieprzem. Marchewki i pora pokrój w plastry, ziemniaki w kostkę. W dużym garnku rozgrzej masło klarowane, podsmaż mięso, mieszając. Dodaj pora, marchewkę i grzyby, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Zalej je 1,5 l wody, dodaj przyprawy, gotuj pół godziny na małym ogniu.
Kaszę opłucz kilkakrotnie pod bieżącą wodą. Dokładnie osącz. Dodaj do zupy, gotuj na małym ogniu. W drugim garnku ugotuj pokrojone ziemniaki. Dodaj je do zupy.
Gotuj zupę jeszcze 10-15 minut. Podawaj ją ze szczypiorkiem lub natką.Źródło: Dobry Tydzień