Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z oliwkami"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1658
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1658
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Składniki
Paprykę umyj, odpestkuj i pokrój w większe kawałki. Cebulę oraz czosnek umyj i posiekaj. Oregano opłucz i poodrywaj listki.
W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę z czosnkiem. Dodaj paprykę oraz oregano i podsmaż.
Zalej całość bulionem, zagotuj i duś pod pokrywką ok. 25 minut.
Zmiksuj zupę blenderem, dopraw solą, pieprzem cayenne i octem.
Wlej krem do nagrzanych talerzy. Do każdej porcji dodaj pół łyżki pesto, klika plasterków posiekanych oliwek i gałązki oregano.Źródło: Telemax