Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z mięsem i groszkiem"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 28
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 721
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2291
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 28
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 721
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 435
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2291
Składniki
Namocz grzyby na noc, osącz i pokrój. Skrzydełka umyj, zalej 6 szklankami zimnej wody, zagotuj, zdejmij szumowiny. Kaszę wypłucz kilka razy pod bieżącą wodą. Do zupy dodaj pokrojoną w kostkę włoszczyznę, liść laurowy, ziele angielskie, pokrojone grzyby. Gotuj 30 minut na małym ogniu.
Dodaj zielony groszek, gotuj kilka minut. Pod koniec gotowania wyjmij skrzydełka, oddziel mięso od kości, mięso włóż do zupy, dodaj sól i pieprz do smaku. Zupę udekoruj na talerzu natką pietruszki.
Czas: około 50 minutŹródło: Dobry Tydzień