Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa z kukurydzą i brukselką"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 90
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 90
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Udka umyj, zdejmij z nich skórkę, oprósz solą i pieprzem, wstaw na godzinę do piekarnika rozgrzanego do temp. 180°C. Włoszczyznę obierz, marchew pokrój w kostkę, włóż do garnka z zielem angielskim i liściem laurowym, wlej 1,2 l wody, dodaj udka, brukselkę, gotuj 30 minut.
Włoszczyznę (poza marchewką) wyjmij, mięso oddziel od kości, włóż do zupy. Dodaj kukurydzę, mleko kokosowe i trawę cytrynową, gotuj jeszcze 10 minut. Zupę przypraw solą, pieprzem, gałką i kurkumą.
Czas przygotowania: około 2 godzin.Źródło: Dobry Tydzień