Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z klopsikami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6600
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1231
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5722
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 100
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6600
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 165
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1231
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5722
Składniki
Bulion wlej do dużego garnka. Zagotuj. Obierz, umyj i pokrój ziemniaki. Do gotującego się bulionu wrzuć mieszankę warzywną, ziemniaki i gotuj, aż będą miękkie. Na koniec włóż pokrojone serki i gotuj, aż się całkowicie rozpuszczą.
Mięso przełóż do miski. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą, przypraw masę solą oraz pieprzem. Uformuj klopsiki, obtocz je w mące.
Rozpuść w wodzie kostkę rosołową i ugotuj klopsiki. Odcedź. Rozłóż je do talerzy, zalej gorącą zupą.
Przepis przysłała Iwona Zalepińska z Wudzyna
Porcje: 10. : 60 min. Cena: 1,50 zł. Kalorie: 266 kcal.Źródło: Bella Relaks