Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeżeli lubicie zupę ogórkową to na pewno polubicie "Jej Bladoróżowość" rzodkiewkową.
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 6
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 6
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 10
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 275
Składniki
Żeberka pokroić na porcje, włożyć do garnka, zalać wodą (około 1,5 litra), doprowadzić do wrzenia. Zebrać szumy, wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, łyżeczkę soli i szczyptę pieprzu. Gotować na małym ogniu około 40-50 minut.
Do wywaru dodać oczyszczoną marchewkę, pietruszkę, cebulę i seler. Gotować kolejne pół godziny.
Ugotowane mięso i warzywa wyciągnąć z garnka. Ziemniaki obrać, pokroić w kostkę, wrzucić do zupy, gotować do miękkości.
Kiszoną rzodkiewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach, dodać do zupy wraz z sokiem z kiszenia. Gotować 10 minut.
Odłożoną marchewkę pokroić w plasterki, mięso oddzielić od kości i pokroić na kawałki, włożyć z powrotem do zupy.
Gotową zupę zabielić śmietaną. Podawać ze świeżym koperkiem.