Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z kiełbasą"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 30
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 38
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 43
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 37
Składniki
Cebulę, czosnek i odciśniętą kapustę drobno posiekaj. Kiełbasę paprykową pokrój w grube plastry.
W garnku rozgrzej olej. Podsmaż najpierw kiełbasę, następnie zeszklij cebulę z czosnkiem, a na koniec dołóż kapustę.
Po chwili smażenia dolej bulion i dorzuć liście laurowe wraz z ziarenkami ziela angielskiego. Dopraw całość solą i pieprzem.
Gotuj zupę 10 minut. Po tym czasie wrzuć pokrojone w kostkę ziemniaki. Pozostaw na ogniu j kolejne 10 minut.
Mąkę wymieszaj ze śmietaną i wlej do garnka. Po chwili rozlej danie na talerze i podawaj z pitą.Źródło: Telemax