Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy pozostanie wam mięso z pieczonego kurczaka, to można zrobić na nim zupę. Wyszło pysznie <3
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 703
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 213
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 153
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 541
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 703
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 213
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 153
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 541
Składniki
Kalarepę i ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Jarzyny obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa smażymy na rozgrzanym maśle, dodajemy kawałki mięsa, chwilę razem smażymy, zalewamy wrzątkiem. Następnie dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, ¼ łyżeczki soli, grzyby i gotujemy przez 15 min. Kapelusze wyławiamy, kroimy w paski, ponownie wrzucamy do zupy i gotujemy do miękkości warzyw. Śmietanę hartujemy z kilkoma łyżkami zupy, dodajemy do całości, rozprowadzamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.