Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z jarmużu z mascarpone"
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 137
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1205
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5450
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 137
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1205
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5450
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6564
Składniki
Ziemniaki obierz, umyj, pokrój na kawałki. Jarmuż umyj, odetnij grube części, pokrój.
Zagotuj rondel osolonej wody. Włóż ziemniaki, jarmuż i masło. Gotuj na małym ogniu 20 minut.
Dodaj serek mascarpone, maje ranek i bazylię, gotuj kilka minut. Zmiksuj.
Przypraw do smaku solą i pieprzem. Ewentualnie udekoruj serkiem mascarpone.
<strong>Przepis przysłała Agnieszka Majcherkiewicz z Będzina.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie