Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z jesiennych grzybów, u mnie typowo z gąsek.Niepowtarzalny, łagodny , lekko pikantny smak.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Ziemniaki i marchewkę obieram. Ziemniaki kroję w kostkę , a marchewkę trę na tarce.Wkladam wszystko do garka , dodaję wody jak na zupę i wkładam kostki rosołowe.
Gąski dokładnie płuczę.Kroję w paski i smażę na maśle z niewielką ilością soli.Gdy cała woda już odparuje , smażę jeszcze chwilę po czym dodaję wszystko do garka z ziemniakami.Gotuję aż ziemniaki będą miękkie.
Na koniec doprawiam pieprzem , dodaję posiekaną natkę pietruszki i śmietanę.Najlepiej smakuję gdy jest ciepła.