Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolki szparagowej to zupa którą ugotujemy z fasolki świeżej jak i mrożonej. To super pomysł na letni , delikatny obiad.
garnek, patelnia, sitko, nóż, deska, łyżka drewniana,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Fasolkę szparagową pokroić na mniejsze kawałki , opłukać i odsączyć na sitku. Na głębszej patelni na maśle klarownym podsmażyć do zeszklenia pokrojoną w kostkę cebulę. Por po oczyszczeniu przekroić wzdłuż na pół i pokroić na półplasterki, dodać do podsmażonej cebuli. Podsmażając dodać posiekane ząbki czosnku, obraną pokrojoną w plastry marchewkę, pietruszkę oraz pokrojony w kostkę seler. Wymieszać i dalej podsmażać co jakiś czas mieszając. Na koniec dodać obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki, podsmażać jeszcze około 3 minut. Bulion doprowadzić do zagotowania , po czym przełożyć zawartość patelni , dodać przygotowaną wcześniej fasolkę szparagową i gotować około 15 - 20 minut. Doprawić jeszcze do smaku solą i pieprzem, dodać kurkumę i wymieszać. Garnek zdjąć z ognia , zabielić śmietaną i na koniec dodać posiekaną natkę lub koperek.
Zupa z fasolki szparagowej gotowa do podania.