Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z fasolą, soczewicą i pomidorami"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 34
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7197
Składniki
Fasolę namocz na noc w litrze ciepłej wody. Rano zmień wodę, zagotuj. Żeberka, soczewicę, liść laurowy, ziele angielskie, kiełbasę i włoszczyznę włóż do garnka z fasolą. Gotuj 50 min, zdejmując szumowiny.
Z wywaru wyjmij mięso, pokrój, wrzuć do zupy. Dodaj koncentrat pomidorowy. Przypraw zupę majerankiem, solą, pieprzem, dodaj posiekaną natkę pietruszki. Podawaj z chlebem razowym.
Czas: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień