Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z dyni z ravioli"
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 285
Składniki
Dynię przekrój na krzyż. Usuń środek z pestkami. Odkrój skórę, a miąższ potnij na duże kawałki.
Jabłko i cebulę obierz. Jabłko pokrój na cząstki, wytnij środek z pestkami, miąższ potnij w kostkę. Cebulę grubo posiekaj.
Na patelni stop masło i zeszklij cebulę. Dodaj pokrojone jabłko i dynię. Wsyp curry oraz paprykę. Duś pod przykryciem 3 minuty. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dolej bulion i gotuj do miękkości.
Pierożki ravioli ugotuj według przepisu podanego na opakowaniu. Gałązki szałwii opłucz, oderwij listki. Zupę zmiksuj na gładko. Rozlej do kokilek. Do każdej włóż porcję pierożków. Posyp listkami szałwii.
Czas przygotowania: 30 minut 250 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień