Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa pełna warzyw, aromatyczna, rozgrzewająca, idealna na mroźne, zimowe dni
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 155
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 547
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 64
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1496
Składniki
1. warzywa obrać, umyć, pokroić w kostkę, rozgrzać łyżkę oleju, wrzucić warzywa (oprócz papryki), dusić chwilę, dodać opłukaną soczewicę, po chwili zalać 1 szkl gorącej wody, wlać pomidory oraz łyżkę sosu sojowego, gotować na małym ogniu, gdy warzywa zmiękną dodać pokrojoną paprykę, curry, doprawić papryką ostrą, zupa powinna być dość gęsta, 2. mięso z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, podsmażyć na łyżce oleju, posolić, zalać kilkoma łyżkami gorącej wody, smażyć na małym ogniu do miękkości, zupę podawać z kurczakiem, smacznego