Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z czerwonej soczewicy"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7216
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7216
Składniki
Pomidory delikatnie nacinam w kilku miejscach i wkładam do miski. Zalewam wrzątkiem. Po około 2 minutach wylewam gorącą wodę i polewam pomidory zimną wodą. Wycieram ręcznikiem papierowym, obieram je ze skórki i kroję w kosteczkę.
Cebule obieram, kroję w drobną kostkę. W garnku rozgrzewam 3 łyżki oleju, szklę na nim cebulę. Dodaję pomidory i mieszając, przesmażam je około 5 minut.
Marchew i pietruszkę myję, osuszam, obieram cieniutko. Ścieram na tarce do warzyw o dużych otworkach i wrzucam do garnka z cebulą i pomidorami. Dosypuję opłukaną na sitku soczewicę.
Zalewam 1,5 l gorącej wody. Dodaję przyprawy i koncentrat, mieszam. Gotuję około 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Porcja zawiera ok. 450 kcal. : ok. 40 min.Źródło: Tina