Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wegetariańska zupa z soczewicy - bardzo syta! Tradycyjnie przygotowywana w kuchniach Bliskiego Wschodu.
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Szukasz efektownego dania na niedzielny obiad lub grilla ze znajomymi? A co p...
Odsłon: 548
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 20
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 427
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 880
Składniki
Zgodnie z instrukcją w filmie: Gotujemy w ok. 750 ml wody - jedną pokrojoną cebulę, soczewicę, marchewkę, pomidory, czosnek. Po ok. 30 minutach zupę blendujemy. Na oleju smażymy posiekaną cebulę i dodajemy do zblendowanej zupy. Smażymy też pół szklanki makaronu vermicelli, a następnie dodajemy do zupy. Gotujemy jeszcze przez 10 minut. Idealna, sycąca zupka, która powali Was na kolana.