Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z czerwonej cykorii"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 129
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 103
Składniki
Liście cykorii opłucz w wodzie i pokrój w paseczki. Natkę dymki umyj i drobno posiekaj. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Białe końce dymki podsmaż na rozgrzanym maśle. Dodaj mąkę, wymieszaj z dymką i przyrumień. Zasmażkę zalej zimną wodą i zagotuj. Dodaj kostkę rosołową.
Po 15 minutach dodaj startą marchew i paseczki cykorii. Całość zagotuj. Zupę dopraw solą i pieprzem, wlej śmietanę. W kubku rozbełtaj i posól jajko. Na rozgrzanym oleju usmaż omlet, jeszcze ciepły zwiń i pokrój w plasterki. Włóż na talerz i zalej zupą. Udekoruj posiekanymi ziołami.Źródło: Na żywo