Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zrobiłam wczoraj na obiad i jest przepyszna:)
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 618
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 204
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 84
Pomysł na te naleśniki tkwił bardzo długo w głowie, ale inne potrawy wchodził...
Odsłon: 618
Smaczna, zdrowa i lekka surówka. Idealna jako dodatek do drugiego dania.
Odsłon: 204
Panierowana w jajku i bułce tartej smaczna ryba Miruna podana z ziemniakami i...
Odsłon: 84
Składniki
Gotujemy bulion z kurczaka i włoszczyzny, po chwili dodajemy pokrojone ziemniaki. Kiedy bulion będzie gotowy wyciągamy z niego marchew i kurczaka. Marchew kroimy ja w talarki, użyjemy jej później.
Cukinie kroimy na półplasterki ze skórką. Na rozgrzaną oliwę wrzucamy pokrojona cebulę i cukinie. Jak nieco zmiękną dodać pokrojony w plasterki czosnek. Całość zalać szklanką bulionu, dusić pod przykryciem
Gdy cukinia będzie gotowa, wymieszać ją z bulionem, całość zmiksować. Podgrzać dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, śmietankę, pietruszkę, szczypiorek i szczyptę mięty.
Podawać z grzankami czosnkowymi z bułki usmażonej na łyżeczce oliwy i z tarta mozzarellą ( ja dodaje wędzona- wzbogaca smak). Kto lubi może dodać mięsko z kurczaka:) Czasem zamiast grzanek daję wysmażoną szynkę parmeńską i pestki:)
Smacznego!!!