Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cukinia to warzywo z którego możemy przygotować wszystko: od zapiekanek poprzez bigos do ciasta włącznie. Ja proponuję pyszną zupę cukiniową na bulionie z serem topionym.
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 111
Składniki
Młodą cukinię myjemy i kroimy na kawałki /młoda cukinia ma zazwyczaj cienką i miękką skórkę więc jej nie obieramy/. Marchew i ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebule obieramy i kroimy w małą kostkę. W garnku rozgrzewamy masło i wrzucamy pokrojone warzywa. Podsmażamy przez ok. 5 min. często mieszając. Następnie wlewamy bulion i gotujemy do czasu aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Dodajemy serek topiony i jeszcze przez chwilę podgrzewamy mieszając. Gdy ser się roztopi całość miksujemy blenderem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Możemy podawać z dodatkiem natki pietruszki lub koperkiem.