Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna i sycąca zupa z ciecierzycy z mocno pomidorowym akcentem.
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 32
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 84
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 272
Składniki
Ciecierzycę zalać letnią wodą i pozostawić na kilka godzin do namoczenia.
Namoczoną ciecierzycę odcedzić, zalać świeżą wodą i gotować na wolnym ogniu do miękkości.
Mąkę uprażyć na suchej patelni na kremowy kolor pamiętając, aby często mieszać, żeby się nie przypaliła. Uprażoną mąkę przesypać do salaterki i odstawić do wystygnięcia.
Marchewkę, pietruszkę oraz seler obrać, umyć i pokroić w kostkę. Dodać do ciecierzycy i wraz z dodatkiem około 1 łyżeczki soli gotować przez około 5 minut.
Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w dużą kostkę.
Cukinię umyć, przekroić wzdłuż na cztery części i pokroić na plasterki o grubości około 2 mm.
Ziemniaki, cukinię i cząber dodać do gotującej się zupy.
Kiedy składniki zupy będą miękkie dodać koncentrat.
Przestudzoną mąkę przesiewać przez sitko do zupy cały czas mieszając, aby nie zbiła się w grudki.
Zupę doprowadzić do wrzenia i gotowe!