Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zupa według mojego przepisu
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 74
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7167
Polecam.
Odsłon: 1707
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 74
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7167
Polecam.
Odsłon: 1707
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 90
Przepis dnia
Składniki
Pokrojoną w piórka cebulę podsmażyć na oleju do zeszklenia, dodać pokrojony pomidor, pastę czosnkowo - imbirową, kostkę rosołową oraz kucharek lub sól. Po dwóch minutach zblednować całość na gładką masę. Dodać kurczaka i ciecierzycę ( wcześniej namoczoną 12 godzin w wodzie z dodatkiem pół łyżeczki proszku do pieczenia). Gotować, mieszając 2-3 minuty. Dodać 1 litr wody i wymieszać. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem do czasu aż ciecierzyca jest miękka ( około 30 -40 minut). Dodać pokrojonę w kostkę ziemniaki i gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Zupa gotowa. Smacznego.