Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z ciecierzycą"
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 245
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 73
To maleńkie, słodkie, niczym nie nadziane ptysie, idealne na jeden kęs, do po...
Odsłon: 89
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 245
Składniki
Przepis przysłała Kamila Wojciechowska z Reptowa
Cebulę i czosnek obierz, posiekaj. Olej rozgrzej w garnku, włóż cebulę, posyp imbirem, przesmaż. Dodaj czosnek, wsyp curry. Smaż 2 minuty. Wlej wywar, zagotuj. 2 Marchewki oczyść, pokrój na plasterki. Dodaj do zupy razem z fasolką, gotuj 15 min. Dodaj osączoną ciecierzycę, przypraw. Gotuj 5-10 min.
<strong>Czas przygotowania 45 min, ilość porcji 4, cena za porcję 2,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie