Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Październik ! Zatem brukselka, to oczywiste. Proponuję taką wersję.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1719
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 601
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 241
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 111
Składniki
W garnku na maśle i oliwie zeszkliłem pokrojoną w kostkę cebulę. Dodałem obraną i pokrojoną w kostkę marchew. Smażyłem, ciągle mieszając przez ok. 5 minut, wlałem gorący bulion, dodałem wędzoną kość, zagotowałem. Przykryłem, zmniejszyłem ogień, gotowałem 5 minut. Dodałem pokrojone ziemniaki oraz brukselkę ( wcześniej umytą i obraną w wierzchnich listków ), gotowałem ok. 10 minut. Odstawiłem z ognia. Dodałem posiekany koperek, zaprawioną śmietanę, doprawiłem solą i pieprzem.