Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 86
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 84
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5488
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 665
Składniki
W garnku na maśle i oliwie z oliwek zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Marchewkę obrać i pokroić w kostkę , dodać do zeszklonej cebulki i smażyć przez ok. 3 minuty. Po podsmażeniu dodać bulion i gotować pod przykryciem przez pięć minut. Następnie dodać obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki oraz umyta brukselkę, i gotować jeszcze przez 10 minut. Na koniec dodać posiekany koperek oraz zaprawioną śmietanę (można do śmietany dodać łyżeczkę mąki, ale wtedy musimy zupę doprowadzić do wrzenia) . Najpierw wymieszać z 2 łyżkami wody, potem z kilkoma łyżkami zupy. W razie potrzeby doprawić solą, pieprzem i papryką.