Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa z awokado, ogórków i ciecierzycy"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 149
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1182
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6515
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 753
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 149
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1182
Składniki
Ogórki obierz, przekrój wzdłuż i usuń nasiona. Następnie pokrój na mniejsze kawałki i wrzuć do blendera. Awokado obierz i usuń pestkę, posiekaj i połącz z ogórkiem. Całość dokładnie zmiksuj z jogurtem i sosem Worcester. Dopraw do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Wstaw do lodówki. W tym czasie ciecierzycę ugotuj do miękkości. Odcedź i wystudź. Następnie dokładnie polej oliwą i usmaż na patelni do zrumienienia. Dopraw pieprzem cayenne, papryką słodką, curry i kurkumą. Zupę po wyjęciu z lodówki wlej do czterech schłodzonych miseczek. Udekoruj kleksem śmietany, posyp roszponką i podsmażoną ciecierzycą. Skrop oliwą.Źródło: Na żywo