Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa z ananasem"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 15
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 24
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 15
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 16
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 15
Składniki
Mięso oraz cebulę pokrój. Podsmaż je razem na oleju. Pokrój ananasy i paprykę. Odsącz na sitku kukurydzę oraz groszek zielony.
Mięso przełóż do garnka lub głębokiego naczynia żaroodpornego. Włóż pokrojone ananasy z zalewą, paprykę z zalewą, pieczarki z zalewą.
Dodaj kukurydzę oraz groszek. Wlej keczup oraz śmietanę, wsyp curry. Wmieszaj zupy.
Wstaw naczynie do nagrzanego piekarnika. Gotuj 2 godziny w niskiej temperaturze. Po godzinie zdejmij przykrywkę i dalej gotuj, aby zupę odparować.
Przed podaniem przypraw do smaku. Podaj z pieczywem. Zupę można przygotować poprzedniego dnia.
Porcje 10
160 min
Cena 3,70 zł
Kalorie 517 kcalŹródło: Takie jest życie