Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zupa wieloowocowa"
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1164
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6511
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 147
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1164
Składniki
Przepis przysłała Jolanta Główka z Chorzowa.
Truskawki przebierz, usuń szypułki. Morele obierz, usuń pestki, pokrój na kawałki. Banany obierz, odetnij końcówki. Wszystkie owoce zmiksuj na jednolitą, gładką masę.
Jogurt wymieszaj z mlekiem, dodaj do owoców wraz z cukrem waniliowym (i ewentualnie zwykłym cukrem do smaku), zmiksuj.
Zupę włóż na minimum godzinę do lodówki. Podawaj z kleksem słodkiej śmietany i owocami.
Czas przygotowania: 20 min, ilość porcji: 4, cena za porcję: 2,50 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie