Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pyszna węgierska zupa, która ma konsystencję gulaszu. Jest gęsta, pożywna, nasyci i rozgrzeje każdego. O tej porze roku, taki ciepły posiłek jest obowiązkowy. Można podawać ją z chlebem lub z kluseczkami.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 270
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 139
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 418
Składniki
Mięso pokroić w grubą kostkę, oprószyć mąką. W garnku rozgrzać olej i podsmażyć na nim mięso, aż zbrązowieje. Zalać wodą (lub bulionem) tak, aby mięso było ledwo zakryte. Dodać przyprawy. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Cebulę posiekać i zeszklić. Ziemniaki obrać i pokroić w grubą kostkę, papryki pokroić w kostkę. Jeśli używamy świeżych pomidorów – sparzyć je, obrać ze skórki i pokroić. Gdy mięso będzie miękkie, dodać pokrojone ziemniaki oraz cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę pogotować, dodać paprykę i pomidory oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić koncentratem pomidorowym i gotować jeszcze około 20 min. W razie potrzeby doprawić.