Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie kapuśniaka z zupą gulaszową. Bez dodatku papryki ale z kwaśną kapustą. Pysznie smakuje i rozgrzewa w chłodne dni.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1631
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 50
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1631
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 79
Przepis dnia
Składniki
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy olej i wrzucamy mięso gulaszowe. Obsmażamy do czasu aż lekko się przysmaży. Dodajemy obrany i drobno posiekany czosnek. Wlewamy połowę bulionu i gotujemy ok 20 min. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy na rumiano pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Pod koniec smażenia kiełbasy na patelnię dodajemy poszatkowaną, odciśniętą z soku kiszoną kapustę i przez 5-7 min przesmażamy ją na wytopionym tłuszczu /- trochę zmięknie i "przejdzie" smakiem kiełbasy/. Kiełbasę wraz z kapustą i tłuszczem przekładamy do garnka z mięsem gulaszowym. Wlewamy resztę bulionu i gotujemy na małym ogniu. Marchew i pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej o dużych oczkach. Por oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Pokrojone warzywa dodajemy do zupy i wlewamy pomidory z puszki /możemy je wcześniej zmiksować/. Zupę gotujemy do czasu aż mięso i warzywa będą miękkie. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z kiszonej kapusty.