Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, z dużą ilością witamin zupa warzywna ugotowana na ćwiartce z kurczaka. Polecam :)
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 353
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 110
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 353
Składniki
Ćwiartkę z kurczaka czyścimy i myjemy w bieżącej wodzie, rozdzielamy ją na dwie części. Do garnka wlewamy wodę, solimy 1 małą łyżeczką soli, wkładamy mięso i gotujemy do miękkości (około 30-40 minut).
Po zebraniu szumowin dodajemy kapustki brukselki, liść laurowy, ziele angielskie, pastę rosołową, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i pietruszkę.
Gdy mięso będzie miękkie, wyjmujemy łyżką cedzakową, studzimy, obieramy z kości, rozdrabniamy i z powrotem dodajemy do gotującej się zupy. Dodajemy również pokrojony lubczyk, por i pokrojoną w 4-5 centymetrowe kawałki fasolkę szparagową. Gotujemy do miękkości fasolki. Jeżeli warzywa w zupie są miękkie to doprawiamy jeszcze do smaku jak trzeba.
Zabielamy zupę śmietaną. Doprowadzamy do wrzenia i kończymy gotowanie.
Nalewamy zupę do talerzy i konsumujemy. Smacznego!!!