Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zupa warzywna z kapustą"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 54
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 105
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 341
Składniki
Mięso umyj, zalej 2 litrami wody i gotuj chwilę. Zdejmij szumy. Włóż oczyszczone marchewki, listek laurowy, wsyp szczyptę soli, pieprzu. Gotuj, aż mięso będzie miękkie.
Pomidory sparz, obierz i pokrój. Poszatkuj kapustę, ziemniaki obierz i pokrój w kostkę, posiekaj cebulę. Rozgrzej olej, zeszklij cebulę. Dodaj kapustę oraz ziemniaki i smaż chwilę.
Przełóż do garnka, zalej gorącym wywarem mięsnym. Gotuj 15 minut. Włóż osączoną kukurydzę, pomidory i jeszcze chwilę gotuj. Mięso drobno pokrój, włóż do zupy. Podgrzej, przypraw zupę solą, pieprzem, papryką, ziołami. Podaj z rumianym tostem.Źródło: Telemax