Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nie mamy zbyt wiele czasu na ugotowanie obiadu, a chcemy zjeść potrawę zdrową, smaczną i pożywną to wybierzmy ją - aromatyczną zupę warzywną z batatami, kawałkami kurczaka i wyrazistą nutą suszonej cebulki. Smacznie polecam :)
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 298
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 61
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 38
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 298
Składniki
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, oprószamy ją delikatnie solą, podsmażamy na oliwie z oliwek i na chwilę odstawiamy.
Batat kroimy w kostkę i gotujemy w lekko osolonej wodzie. Bulion drobiowy zagotowujemy wraz z listkiem laurowym, szczyptą ziela angielskiego oraz suszoną cebulką, a następnie wrzucamy mieszankę warzywną - gotujemy około 7 - 8 minut. Po tym czasie dodajemy granulowany czosnek, podsmażone kawałki kurczaka, posiekany koperek i odcedzone kawałki batata.
Całość zabielamy śmietaną, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i zagotowujemy.
Życzę smacznego! ;)