Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 130
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 69
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 130
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 98
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 85
Składniki
Ugotuj namoczoną dzień wcześniej fasolę korczyńską.
Zalej boczek 1/2 l bulionu, ugotuj i pokrój w kostkę (wywar zostaw). Posiekaj słoninę i cebulę. Podsmaż je na smalcu, dodaj mąkę, zalej 100 ml bulionu. Połącz z fasolą i wywarem z boczku. Gotuj 20 minut, ostudź i zmiksuj na jednolity krem.
Ugotuj makaron w reszcie bulionu. Dodaj krem z fasoli, pokrojone kiełbasę i boczek, gotuj kilka minut.
Przypraw solą i papryką. Tuż przed podaniem dodaj śmietanę.
Na dobry bulion przygotuj: 500 g kości wieprzowych, 2-3 skrzydełka z kurczaka, włosz-czyzna, cebula (nieobrana, dla koloru), 2-3 ziarna pieprzu i ziela angielskiego, liść laurowy. Gotuj bulion ok. 90 minut. Przecedź i posól.
Dla 6 osób, czas 120 min, porcja 3 zł, 414 kcal.Źródło: Olivia