Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Zupa szpinakowa z jajkami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Szpinak wrzucić do garnka, zalać trzema szklankami wody, dodać kostkę bulionową, gotować 10-15 minut. Dodać masło.
Jajka ugotować na twardo. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, dodać do zupy, gotować jeszcze kilka minut. Doprawić do smaku.
Zupę lekko przestudzić, i dokładnie zmiksować. Zabielić śmietaną. Jajka obrać, pokroić na ćwiartki.
Zupę rozlać na porcje, ozdobić jajkami.
Zupę można zaserwować z grzankami, każdą porcję udekorować serem pleśniowym typu Lazur.Źródło: Twoje Imperium