Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 123
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 180
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 56
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 143
Składniki
Mięso umyć, włożyć do garnka wraz z warzywami i grubo krojony czosnek. Ugotować rosołek. Wegetarianie mogą przyjąć wersję bez mięsa.
Wyjąć mięso. Do rosołu dodać szpinak. jeśli nie był wcześniej rozmrożony, mieszać cały czas zupę łyżką. Gotować przez ok. 20 minut na wolnym ogniu. Ugotować jajka na twardo
Zupę doprawić solą i pieprzem. Następnie zaprawić śmietaną. Można zmiksować, wtedy rosół nie oddziela się od szpinaku. Podawać z jajkami na gorąco lub na zimno. Fajnie wyglądają przepiórcze jaja w tej zupce.