Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szparagi i feta.... moje dwa ulubione składniki w jednym daniu... Niebo w gębie i na talerzu
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27468
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 161
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 188
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1200
Składniki
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. W garnku na oliwie i maśle podsmażyć przez chwilę ziemniaki, dodać dymkę i czosnek, podsmażyć jeszcze przez minutę.
Wlać gorący bulion, doprawić solą (nie za dużo, feta jest słona), pieprzem. Dodać liść laurowy, curry oraz kurkumę. Gdy ziemniaki będą już prawie miękkie, dodać posiekany koperek (może być z łodygami, doda to tylko smaku).
Odłamać twarde końce szparagów (pękają we właściwym miejscu), pokroić je na cienkie plasterki, główki zachować w całości. Dodać szparagi do zupy, po minucie dodać zahartowaną śmietanę. Gotować jeszcze minutę i wyłączyć gaz
Podawać z fetą pokrojoną w kostkę i posiekanym szczypiorkiem.